Granö Beckasin

Digital marknadsföring med 800% avkastning.

Vårvintern 2020, en period som svensk turistnäring sent kommer att glömma. Pandemin satte sitt järngrepp över världen och reserestriktioner varvades med stängda restauranger och hotell. Mer eller mindre igenbommade landsgränser har lamslagit den utländska turismen och en majoritet av svenska destinationer måste tänka om.

Granö Beckasin, ca. 1 timmes bilresa från Umeå, är ett av Västerbottens vackraste resmål som årligen lockar tusentals utländska turister i sin jakt på den perfekta skandinaviska upplevelsen. Här erbjuds unikt boende i de häpnadsväckande trähotellrummen ”Fågelnästen”. Sommartid kan besökaren njuta av såväl flottfärd på Umeälven som älgsafari och årliga musikfestivaler. Under den isande västerbottniska vintern finns möjlighet till bland annat hundspann, skoterturer och isfiske. Med ett ständigt naturnära och ekologiskt tänk är Granö Beckasin allt tyskarna kan drömma om när de besöker Sverige såväl sommar- som vintertid.

Inreseförbud och strandsatta flygplan över hela Europa var ingen munter nyhet för Granö Beckasins VD Annika Rydman med personal. Men skam den som ger sig. Tillsammans med oss på Jo Kommunikation bestämdes det att vi ska bryta ny mark och istället nå de svenska besökarna.

Under våren 2020 planerades Granö Beckasins första digitala kampanj i Sverige. Vi skissade på bild- och videoannonser som på sociala medier skulle stärka Granö Beckasins varumärke både i närområdet men även långt söderut. I sökmotorerna såg vi till att Granö Beckasins närvaro ständigt fanns där för de svenskar som vanligtvis åker utomlands under sommaren, de skulle nu få en ny bild av Sverige.

Resultatet av sommarkampanjen var positivt, under juli månad kunde vi på Jo redovisa en avkastning på nästan 800% av spenderad mediebudget. En rad nya inhemska gäster har hittat till Granö Beckasin trots de osäkra tiderna. Men som vi brukar säga: ”Är det någonstans du kan hålla avstånd så är det hos Granö Beckasin”.

Under vintern 2020 uppdaterade vi även Granö Beckasins bokningssystem för att göra besöken online mer lättillgängliga och bokningsbara. Ännu en digital kampanj gick av staplen runt årsskiftet och sommaren 2021 kan inte bli annat än succé.

Med löpande sökmotoroptimering på hemsidan och sylvassa konkurrensanalyser genom AI ser vi positivt på framtiden och tackar Granö Beckasin för förtroendet!

 

Kolla in fler bilder här!

granö beckasin annonser

Annonsmaterial

Digitalt annonsmaterial för kundens sociala medier

Berätta! Vad kan vi hjälpa dig med?

Hur kan vi hjälpa dig?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Mejla oss.