Jo Kommunikation <3 Jämställdhet

Medarbetare på Jo Kommunikation

Umeåbyrå når jämställdhetsmål

Jo Kommunikation blir Umeås första kommunikations- och reklambyrå med helt jämn könsfördelning. Ett mål som reklambyrån ursprungligen satt till 2020 har man nått redan 2018 meddelar en stolt Edel Puntonet, VD på Jo Kommunikation.

– Jag kunde inte tro att vi skulle nå det här målet så snabbt. När jag blev delägare och VD för 2,5 år sedan hade jag som drivkraft att bygga Umeås bästa arbetsplats i branschen och en viktig del var att bli 100% jämställda.

I och med den senaste tidens nyanställningar har byrån uppnått sitt jämställdhetsmål, som funnits med sen starten. Nu hoppas man att det kan inspirera andra. Idag arbetar tio personer på Jo Kommunikation, varav fem är kvinnor och fem män, med totalt fem olika nationaliteter. 

– Det absolut roligaste med denna milstolpe är att vi aldrig har kompromissat med kompetensnivå i våra anställningar. Varje gång vi har anställt en ny medarbetare är det för att hen har varit bäst helt enkelt, säger Edel Puntonet.

Alexandra Malmqvist Olsson som jobbar som projektledare på byrån och sitter med i ledningsgruppen ser framemot att fortsätta jobba för jämställdhet.
– Vi är superglada över att ha kommit dit vi är idag, men än är vi inte nöjda. Vi blickar framåt för att se hur vi tillsammans med vår breda kompetens och våra olika erfarenheter kan fortsätta bidra till att utveckla våra kunders kommunikation, avslutar Alexandra Malmqvist Olsson.

 

Hur kan vi hjälpa dig?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Mejla oss.