Blogg | Jo Kommunikation

Hemsida och varumärkesarbete – Kjellins Guld


Kjellins Guld är ett lokalt släktföretag som grundades för över 130 (!) år sedan, och har sedan dess försett Umeåborna med smycken i generation efter generation. Generationsskifte nummer sju i ordningen har nu trätt i kraft tillsammans med en önskan om att gå tillbaka till sina rötter – fast med en modern touch.

Vi fick därför det fantastiskt roliga uppdraget att fräscha upp deras uttryck. Detta gjorde vi genom att putsa till logotypen, uppdatera den grafiska profilen och skapa en helt ny hemsida. Vår utgångspunkt under hela processen var att leverera material som hjälper till att sprida den gedigna hantverkskänsla som Kjellins Guld står för.

Vi har jobbat med ett levande bildspråk, jordnära toner och olika material så som trä, siden och marmor. På denna bas har vi sedan adderat guldtoner och inkluderat delar av Kjellins fantastiska bildarkiv som de kontinuerligt samlat på sig under alla sina år i branschen.

Vi på jo. har haft väldigt roligt under detta projekt, och hoppas på att få följa Kjellins i minst 130 år till!

Hemsida och varumärkesarbete – One Group

One Group är ett företag med en fantastisk affärsidé som kommer förbättra hela IT-branschen. Vi fick äran att ta fram logotyp, profil, hemsida, visitkort, profilmaterial, trycksaker, bilder för sociala medier, fotografering och strategi.

Profilen bygger på en balans mellan naturligt skogsgrönt och exklusivt guldfärgat. Vi förenar ett stilrent typsnitt med ett lite mer magasin-likt för att skapa en helhetsbild som på rätt sätt förmedlar kundens härliga verksamhet. Bilderna är extra viktiga i detta uppdrag där medarbetarnas fritid och arbetsliv lyfts fram. Vi har tillsammans med kunden planerat allt ifrån första strecket på webben, till fotograferingar och texter för att helheten av kundens kommunikation ska tala samma språk.

Vi på jo. är riktigt nöjda med den stil och känsla vi lyckats skapa tillsammans med One Group och ser fram emot ett långt samarbete framöver!

Vår VD prisas och ska träffa kungen!

Från harpunfiske i Cienfuegos till middag på Kungliga slottet i Stockholm på drygt 10 år, vilken resa vår VD Edel har gjort!

Nu är Edel årets Pionjär i Norrland med chans att vinna priset i hela Sverige:

”Trots stora kulturskillnader, med en förmåga att se luckor på marknaden som möjligheter och svara med efterfrågade tjänster, har Årets Pionjär skapat ett tillväxtföretag i inte bara en utan flera konkurrensutsatta branscher. Tack vare vår vinnares orädda natur, starka drivkraft och kärlek till sina medarbetare uppnår företaget högt uppsatta mål och vi kan idag se resultatet i form av blomstrande verksamheter.” -Kommittén för Årets pionjär i regionfinalen av H.M. Konung Carl XVI Gustafs pris.

Nästa steg är Sverigefinalen på Kungliga slottet där Edel är en av fem med chans att vinna priset som hela Sveriges Pionjär. Nu har du chansen att charma kungen Edel!

Ni kan läsa mer om priset på Affärsliv24:s artikel här.

Jo Kommunikation <3 Jämställdhet

Medarbetare på Jo Kommunikation

Umeåbyrå når jämställdhetsmål

Jo Kommunikation blir Umeås första kommunikations- och reklambyrå med helt jämn könsfördelning. Ett mål som reklambyrån ursprungligen satt till 2020 har man nått redan 2018 meddelar en stolt Edel Puntonet, VD på Jo Kommunikation.

– Jag kunde inte tro att vi skulle nå det här målet så snabbt. När jag blev delägare och VD för 2,5 år sedan hade jag som drivkraft att bygga Umeås bästa arbetsplats i branschen och en viktig del var att bli 100% jämställda.

I och med den senaste tidens nyanställningar har byrån uppnått sitt jämställdhetsmål, som funnits med sen starten. Nu hoppas man att det kan inspirera andra. Idag arbetar tio personer på Jo Kommunikation, varav fem är kvinnor och fem män, med totalt fem olika nationaliteter. 

– Det absolut roligaste med denna milstolpe är att vi aldrig har kompromissat med kompetensnivå i våra anställningar. Varje gång vi har anställt en ny medarbetare är det för att hen har varit bäst helt enkelt, säger Edel Puntonet.

Alexandra Malmqvist Olsson som jobbar som projektledare på byrån och sitter med i ledningsgruppen ser framemot att fortsätta jobba för jämställdhet.
– Vi är superglada över att ha kommit dit vi är idag, men än är vi inte nöjda. Vi blickar framåt för att se hur vi tillsammans med vår breda kompetens och våra olika erfarenheter kan fortsätta bidra till att utveckla våra kunders kommunikation, avslutar Alexandra Malmqvist Olsson.

 

Lyssna på Edel i P4 Västerbotten

”Han lämnade sitt liv och sin identitet på Kuba bakom sig och flyttade till Sverige. Idag driver Edel Puntonet företag och har blivit utsedd till Årets unga företagare och Årets nybyggare i Västerbotten.” – Citat från P4 Västerbotten.

Vår chef Edel har en fantastisk historia bakom sig, och en underbar framtid framför sig. För hur kan man tro att det ska bli på något annat sätt när man har Edels positiva inställning till livet? – Allt händer av en anledning och allt löser sig till slut. I sin sommarintervju i P4 Västerbotten delar han med sig av sin resa från Kuba till Sverige, hur han ser på kommunikationsbranschen, (du kanske blir förvånad av hans svar) hur han håller stressnivån nere bland sina medarbetare och varför han valde att införa kortare arbetsdag för att låta oss anställda ha ett tidigare fredagsmys och sluta 15.00 varje fredag. Lyssna du också – dina bäst spenderade 14minuter idag.

Edel säger ofta att han är så tacksam för att han fått komma till Sverige. Hur otroligt bra vi har det här och att här är man fri – Vi är tacksamma över att du sprider din glädje och optimism vart du än går. Att du är en lyhörd, omtänksam och riktigt bra chef.

Lyssna på Edels historia som sändes i P4 Västerbotten.

Vi vill passa på att önska alla våra kunder en riktigt bra sommar. Vi har sommarstängt på kontoret under juli och är tillbaka igen i Augusti, fulltankade med energi och nya idéer. Tack för en kanonvår och försommar. Vi ser framemot Augusti redan. GLAD SOMMAR!