Digital kampanj tillsammans med USM

USM, Umeås kanske trevligaste och mest centrala gym, gav oss i uppdrag att ta fram en kampanj som skulle sträcka sig från november till och med januari. Syftet med kampanjen var att medvetengöra fler om USM:s två fantastiska anläggningar, och samtidigt informera om att anläggningarna må vara nya och fräscha, men med samma härliga personal, personlighet och värme bakom.

Vi ville lyfta USM:s fantastiska personal, och fotade därför instruktörerna på gymmet. De fick svara på ett antal frågor kring vad träning och hälsa betyder för dem. Det visade sig inte helt oväntat att personalen lever för sitt USM och sina medlemmar, och kan inte tänka sig ett liv utan det.

Vi valde att lansera kampanjen digitalt, för att få fler att läsa mera om och kika på de nya anläggningarna via USM:s hemsida.

Resultat:
I och med den digitala kampanjen drev vi riktigt bra med trafik till hemsidan. Det ledde till att fler fick upp ögonen och blev intresserade av USM:s anläggningar. Det var även fler som tecknade medlemskap i år, än föregående år, samma period. En lyckad kampanj helt enkelt!

Lottas Omsorg

 

Lottas Omsorg är ett lokalt omsorgsföretag i Umeå och vi fick uppdraget att göra om deras webbplats. Under våra möten med personalen insåg vi att de är väldigt engagerade och passionerade i sitt jobb och detta ville vi självklart fånga och ta fram till hemsidan. Detta gjorde vi bland annat med hjälp av vår fotograf Edel som fotade deras personal tillsammans med deras kunder i hemmamiljö.


För den nya webbplatsen såg vi till att man tydligt kunde skilja på de tre olika affärsområdena inom företaget – Hemtjänst, Personlig assistans och Städtjänst. Webbsidan är självklart responsiv och fungerar lika bra på desktop som på mobil och läsplattor.

 

Till detta skapade vi även nya ikoner som symboliserar de olika affärsområdena.

lottas-foto_blogg

lottas-foto_blogg2

Ovan är ett litet urval av alla bilder som Edel tog under uppdragets gång.

Summering:
En spännande kund som har vuxit snabbt och fortsätter att växa. Det känns därför kul att få vara med på denna resa och hjälpa Lottas Omsorg att nå ut till sina kunder på bästa möjliga sätt.

Placerum

Placerum är ett riktigt spännande Umeå-företag som är otroligt starka på förvaltningssidan idag. Placerum drivs av Anders Ledin & Erik Andersson sedan starten för 10 år sedan och utmanar idag mycket stora aktörer med sin norrländska Private Banking.


Vårt första uppdrag var en ny responsiv webbplats som lyfter deras tjänster och medarbetare på ett proffsigt sätt.

 

Vidare har vi arbetat med deras visuella profil, grafisk profil och marknadsföring för att skapa en stark närvaro på Umeå-marknaden. I ett varumärkesarbete är det viktigt att få med allt från små detaljer som mailsignaturer och dokumentmallar till mer iögonfallande delar som skyltning och reklam.

 

Digitala annonser, printannonser, reklam på taxibilar, flygplatsen m.m. har kombinerats för bästa möjliga effekt.

Summering:
Vilken ära det varit att få hjälpa Placerum att sy ihop en tydlig röd tråd i sin kommunikation. Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete framöver!

– ”Jo är nära och rakt på sak! En lokal aktör med stort driv och mycket hög kompetensnivå. Påminner om oss själva och för oss är Jo en perfekt kommunikationspartner!”
Anders Ledin, VD på Placerum Kapitalförvaltning.  

Mobile Partner

mobilepartner_logo_slogan-RGB

 

Mobile Partner är ett framgångsrik företag som vuxit mycket på relativt kort tid. Därav efterlyste kunden en ny webbsida, ny logotyp + grafisk profil samt en tydlig strategi kring deras varumärke i form av en varumärkesplattform.


Skärmavbild 2016-09-09 kl. 08.16.52

Den nya webbsidan lyfter tydligt fram Mobile Partners olika samarbetspartners. Startbilden är fotad av Edel där modellerna främst består av Mobile partners egna personal. Designen är ren med fokus på logotyp och den nya profilen. Webbsidan är självklart responsiv och fungerar lika bra på desktop som på mobil och läsplattor.

 

Skärmavbild 2016-09-09 kl. 08.21.13

Utöver ny webb uppdaterades även deras tjänstebilar med ny foliering samt trycksaker som exempelvis offermappar.

 

Skärmavbild 2016-09-09 kl. 08.17.33mapp3d_mobile-partner

VK_desktop_mobilepartner

Slutligen producerade vi även rörligt annonsmaterial för deras digitala kampanj på affärsliv24.

 

Summering:
Detta projekt har varit otroligt roligt och personalen på Mobile Partner är verkligen världens bästa gäng! Kunden är riktigt nöjd och det är det viktigaste för oss på jo. Vi hoppas på ett fortsatt samarbete i framtiden.

– Vi kan starkt rekommendera Jo Kommunikation. De är idérika, proffsiga, håller vad de lovar med framför allt är de otroligt roliga att jobba tillsammans med. Projektet med Jo Kommunikation är bland de bästa investeringar jag har gjort i företaget.
Jacob Bergendorff, VD på Mobile Partner.   

Ica Superteg: Köket

logotyp_koket_svartBG

Innan sommaren fick vi det stora uppdraget med att lansera ett helt nytt koncept för Ica Supertegs stora satsning ”Köket”. Först och främst tog vi fram en ny profil för Köket som skulle genomsyra allt från köksinredning till menyer. Färg- och designvalen utgick i från mörkt trä, guld och rostfritt som vi först visade på skiss för att det skulle blir enkelt för kunden att visualisera hur allt skulle se ut i verkligheten. Det blev verkligen hur snyggt som helst!

 

skyltar_skiss_rostfritt_openSans

skylt_rostfritt_opensans

När profilen var satt fotade vi alla produktbilder, det vill säga på all fantastisk mat! Vi både fotade och hjälpte till med styling för att få så snygga bilder som möjligt som stämde ihop med profilen.

EdelPhoto-9708

EdelPhoto-9566

EdelPhoto-9520
Efter att både profilen var satt och alla foton var tagna blev det dags att visualisera hela konceptet genom en ny webbsida med online-beställning. Webbsidan blev speciellt anpassad till mobil och läsplattor, med enkla val från start till mål. Vi stod för både kodning och webbdesign. Dessutom ordnade vi ett beställningssystem och installerade hela systemet på plats hos kunden för att säkerställa allt.

Skärmavbild 2016-07-07 kl. 14.40.21  Skärmavbild 2016-07-07 kl. 14.41.28

Skärmavbild 2016-07-07 kl. 14.42.19
Därefter var det dags för att ta fram olika tryck- och profilprodukter som exempel rollups, menyer och nya kläder till all kökspersonal.

skiss_rollup_köket     meny_utsida_ICA-köketmeny_insida_ICA-köket   model_ICA_köket     pressbild_köket_liten

 

Skärmavbild 2016-07-05 kl. 09.44.06

Sist men inte minst skrev vi pressreleaser i samband med lansering för att skapa så bra uppmärksamhet som möjligt. Nyheten om Köket publicerades både på webben, i print och i webb-tv.

Vi på jo är supernöjda med projektet, men vad säger kunden?

– Det har varit jättepositivt att jobba med jo. Vi är mer än nöjda! jo kommunikation överträffade mina förväntningar och det är inget dåligt betyg kan jag säga. Jag gillar att de är lokala och att det finns en sån bra kompetens här i Umeå. Det glädjer mig jättemycket. Jag kan verkligen rekommendera jo!

Mats Calla, Ica Handlare på Superteg.